Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2284
cartel GEEA gr WEB        

«Η μετέωρη Ελλάδα»
Μία ταινία ντοκυμαντέρ του Πέδρο Ολάγια

Ζούμε όντως σε δημοκρατία; Υπάρχει δημοκρατία εκεί όπου οι πραγματικές αποφάσεις λαμβάνονται όλο και πιο μακριά από τους πολίτες;

Μια ταινία που μας ταξιδεύει στην πόλη της Αθήνας –αρχαία και σύγχρονη, παράλληλα– για να μας βοηθήσει να συλλογιστούμε τη δημοκρατία στιν τόπο που υπήρξε κάποτε το λίκνο της και που σήμερα μοιάζει να έχει επιλεχθεί για να ανεγείρει τον τάφο της. Μια ταινία που διεκδικεί τη συμμετοχή του πολίτη, συνδυάζοντας σε έναν ενιαίο λόγο ιστορία, αρχαιολόγία, λογοτεχνία, στοχασμό και πολιτικό ακτιβισμό. Μια ταινία που διηγείται τη δημοκρατία από την Ελλάδα, κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε ότι ο επαναπροσδιορισμός της και η κατάκτησή της είναι από τις πιο μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.


Ιανουάριος 2018
Εκδηλώσεις στην Αστούριας (Ισπανία)

GIJÓN 8/1/2018 18:00 Antiguo Instituto Jovellanos. Προβολή και συζήτηση. Σε συνδιοργάνωση με τον “Céfiro” (Asociación Asturiana de Progesores de Latín y Griego) (8/1/2018). Με τη συμμετοχή της Loles Utrera (Céfiro) και της Ana Montserrat López Moro (Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού)
LUARCA 10/1/2018  19:00 IES Carmen y Severo Ochoa. Προβολή και συζήτηση. Σε συνδιοργάνωση με τον “Viento del Norte”.
POLA DE SIERO  11/1/2018 18:30
Teatro Auditorio Municipal. Προβολή και συζήτηση, με τη συμμετοχή του Xuan Bello. Διοργανάνει: Fundación de Cultura de Siero.

FaLang translation system by Faboba